sluiten

Is jouw video geschikt voor digitaal gebruik?

Terwijl online video razendsnel groeit, maken adverteerders met hun video’s nog vaak dezelfde fouten. Hier delen wij onze allerbeste tips: de vijf gouden regels voor online video advertising.

Het zijn duizelingwekkende cijfers: In 2021 zal 82 procent van het internetverkeer bestaan uit video en binnenkort kijkt de gemiddelde internetgebruiker in de VS zo’n anderhalf uur online video per dag. In Nederland komt dat neer op gemiddeld 12 video’s per week. Vooral jongere generaties zijn opgegroeid in een wereld waar online video er nu eenmaal is, altijd en overal. Wie jonge mensen wil bereiken, heeft online video nodig.

Geen wonder dus dat online video advertising gestaag groeit: eind vorig jaar werd er wereldwijd zo’n zeven miljard dollar aan uitgegeven.

Opmerkelijk is echter dat veel adverteerders hun online video beschouwen als een verlengstuk van andere campagnes. Internetgebruikers krijgen een reclamespot voorgeschoteld die specifiek is geproduceerd voor tv. Video is video, lijkt de gedachte. Maar men vergeet dat online heel andere wetten gelden in de strijd om de aandacht van de kijker.

Het gebeurt nog steeds geregeld dat adverteerders een reclamespot van dertig seconden online willen plaatsen, waarin het product en het merk pas in de laatste twee seconden te zien zijn. Dat werkt misschien op tv, maar online moet dat anders. Daar moeten het logo en het product direct duidelijk zichtbaar zijn.

Er zijn meer gouden regels voor online video advertising. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje.

  1. Maak video online ready

Zorg dat het logo, het product en de boodschap direct duidelijk in beeld is.

  1. Plaats het in een interactief kader

Laat de kijker met de video aan de slag gaan, met een mouse-over, knoppen en interactieve elementen: dit verhoogt de engagement van de kijker.

  1. Niet langer dan 15 seconden

Vertel de boodschap in een korte clip, maar knip niet lukraak in een tv-commercial. Dat resulteert in een rommelige video.

  1. Voeg ondertiteling en tekstelementen toe

De meeste internetgebruikers kijken online video zonder geluid. Met ondertiteling en tekstelementen komt de boodschap ook in stilte over.

  1. Laat de boodschap na afloop van de video staan

Waarom zou je de positie van de video na het afspelen laten verdwijnen? Zorg dat kijkers ook na afloop van de advertentie de boodschap zien door een eindscherm er aan toe te voegen.

Dit soort wijzigingen lijken misschien klein, maar ze maken groot verschil. Daarnaast is het van belang dat de video aansluit bij de websites waar Streamads de video’s kan tonen. Op dit gebied liggen grote kansen: adverteerders ontdekken de mogelijkheden die online video advertising hen biedt. Niet alleen qua bereik en engagement, maar ook creatief. Het is een volledig nieuwe mogelijkheid om de consument aan te spreken en te bereiken.

 

NIVEA infographic
In samenwerking met NIVEA hebben we een campagne opgezet aan de hand van een handgeselecteerde sitelist. Deze sitelist heeft geleid tot een zeer mooi resultaat! Zie onderstaande infographic [...]
Klaar om ons te spreken