• en
sluiten

Video advertising op mobiel verdient meer focus

Hoe Streamads voor Samsung de juiste doelgroep bereikt

De Rulebreaker-campagne van Samsung trok al veel aandacht. Ter promotie van de Samsung Galaxy S8 en S8+ maakte het reclamebureau van Samsung een campagne met zes video’s in de hoofdrol. Aan Streamads de schone taak om een aantal van die video’s bij de juiste doelgroep onder de aandacht brengen. Erik Dubbeldeman, mede-eigenaar van Streamads, over de aanpak en het effect:

Kwalitatief bereik

Streamads plaatst video commercials in een relevante omgeving, op websites, in apps of op mobiel. Wat die relevante omgeving is, hangt af van wat de klant wilt. “Op basis van de doelgroep die de klant voor ogen heeft, bepalen wij de beste benadering. We kijken dan bijvoorbeeld naar leeftijd, geslacht en interesses maar vooral ook naar het juiste umfeld.

Streamads werkt samen met bekende uitgevers op het gebied van video advertising en zo koppelen we voor diverse doelgroepen vraag en aanbod aan elkaar.” Bekende uitgevers waar wij mee samenwerken zijn FD Mediagroep, Businessinsider, Adfo Groep, G&J Uitgevers en Een Media.

“Wij bieden kwalitatief bereik. Klanten zijn er dus van verzekerd dat hun boodschap direct bij de juiste doelgroep terechtkomt. Je kunt wel een campagne draaien op het Google display netwerk. Dan heb je een groot bereik, maar komt je boodschap dan ook aan bij de mensen die je wilt bereiken?”

Rulebreakers

“Starcom, het mediabureau van Samsung, vroeg ons of we konden helpen met de verspreiding van een aantal video’s uit de Rulebreaker-campagne. Uiteindelijk hebben we geholpen met de verspreiding van drie video’s: die van artiest Typhoon, kitesurfer Ruben Lenten en topmodel Daniëlle van Grondelle.”

Voor de overige video’s in de campagne koos Samsung een andere benadering. De video met Annegien Schilling bijvoorbeeld is vooral via social media verspreid. Zij is een bekende Instagrammer met honderdduizenden volgers, dus dat was een logisch keuze.

Girlscene

InArticle video mobiel Streamads

  • Benchmark VTR 20%
  • Benchmark CTR 0,2%
  • Benchmark exposure time 6 sec.

Resultaat Samsung

  • 60% hoger op VTR
  • 55% hoger op CTR
  • Gemiddelde exposure time 15 sec

Samenwerking met Samsung

Dit is de derde campagne die Streamads dit jaar voor Samsung deed. Behalve dat Streamads de verspreiding en contacten met uitgevers voor hun rekening neemt, adviseren ze ook in de manier waarop een video geplaatst wordt.

“Zo hebben we bij deze campagne aangeraden ondertiteling te gebruiken. In eerste instantie maakte het reclamebureau de video’s zonder ondertiteling. Maar mensen bekijken content op hun mobiel vaak zonder geluid. De verhalen van de geïnterviewde zijn een fundamenteel onderdeel van deze campagne. Dat moet ook zonder geluid overkomen.”

Luke van Veen van mediabureau Starcom:

“Voor de Samsung Galaxy S8 Rulebreaker-campagne is Streamads een belangrijke partner geweest om de video te seeden op haar netwerk. Het native videoformaat is hierin een erg goed formaat. Dit heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en dat kan ik iedereen aanbevelen. Uiteindelijk heeft Streamads voor de Samsung Galaxy S8 Rulebreaker-campagne alle doelstellingen behaald. Daarnaast zijn er uit de effectmeting een aantal interessante learnings naar voren komen. Overall zijn wij zeer tevreden over de samenwerking met Streamads.”

Effectmeting

“Voor de video met Daniëlle deden we een effectmeting. Wat is het effect van deze specifieke video-advertentie? Hoe wordt de vorm van adverteren gewaardeerd door de doelgroep? Dit is een mooie manier om inzicht te krijgen in de resultaten van ons werk. Het was de eerste keer dat we überhaupt een effectmeting deden. Wat ons betreft is het zeker interessant om dit vaker in te zetten.”

“Uiteraard wilden we voor de effectmeting de juiste personen benaderen. Daarom hebben we gebruikgemaakt van facebook pixels. Iedereen die de video bekeek kreeg een pixel mee. Daarna hebben we iedereen die de video heeft gezien opnieuw benaderd om mee te doen aan het onderzoek. Daarnaast hebben we een groep ondervraagd die de video niet heeft gezien, maar wel binnen de doelgroep valt.”

Het onderzoek en effectmeting is gedaan onder de doelgroep vrouwen (90%) in de leeftijd 18 tm 55 jaar.

Resultaat

Uit de waarderingscijfers blijkt dat de ondervraagden de video goed waarderen. 52% beoordeelt deze manier van adverteren als opvallend.

De video-advertentie is door kijkers op mobiel beter beoordeeld dan door desktop-kijkers. En de scores zijn significant hoger als het gaat om interesse wekken en geloofwaardigheid. Ter illustratie de volgende visual.

 

Conclusie

“We zien dat onze video formats op mobiel toch als een fijnere manier van adverteren worden ervaren in vergelijking met standaard display. Dat komt doordat deze vorm van adverteren goed past bij de manier waarop wij content bekijken op onze mobiel. Scrollend dus. De video begint met afspelen zodra hij in beeld komt, wil je hem bekijken dan stop je of klik je erop. Wil je hem niet zien dan scrol je gewoon door. Het is minder intrusive en sluit mooi aan bij de -scrollende- user experience. Op desktop is de frequentie van advertenties hoger. Waardoor je snel geneigd bent helemaal geen ads meer te bekijken.”

“Deze effectmeting geeft aan dat adverteren met video op mobiel meer aandacht moet krijgen. Ik merk dat veel adverteerders het er nog een beetje bij doen. Het heeft geen focus, terwijl het dat wel zou moeten hebben.”

NIVEA infographic
In samenwerking met NIVEA hebben we een campagne opgezet aan de hand van een handgeselecteerde sitelist. Deze sitelist heeft geleid tot een zeer mooi resultaat! Zie onderstaande infographic [...]
Klaar om ons te spreken